Annonce

Annonce

Køer på græs

Vil du vide, hvordan der er gået for dine kollegaer i 2021 med afgræsningen, så har du muligheden for at få et indblik i det ved Græskavalkaden, der bliver afholdt ved Bjerringbro og Outrup ved Varde, den 2/11 og 3/11. Arkivfoto: Henrik Hindby Koszyczarek

Det er tid til at evaluere afgræsningssæsonen

FAGLIGT TALT: Evaluér afgræsningssæsonen mens den stadig er frisk i erindringen - så er du forberedt til næste år. Vil du høre, hvordan det gik for dine kolleger, har du muligheden i november.

Kreaturerne er ikke kommet på stald endnu, men det nærmer sig. Hvordan er det gået med afgræsningen i 2021? Det kan være fornuftigt at stille sig selv og sine medhjælpere spørgsmålet. Evaluering af afgræsningssæsonen skal gøres, mens den er i frisk i hukommelsen.

Hvad er lykkedes, og hvad er ikke lykkedes? Tænk helt fra start, om der er ting du/I kunne have gjort anderledes.

  • Kom køerne ud rettidigt? Kom de for sent, og dermed ikke kunne holde græsset i bund fra start og derfor fik for meget stængelvækst, allerede i maj og juni?

  • Blev der vandet optimalt i forhold til nedbør og græsvækst?

  • Blev der taget de slæt på afgræsningsmarken, der var nødvendige for at opretholde en lækker græsmark hele sommeren?

  • Var produktionen hos køerne den forventede?

Det er blot nogle af de ting, du/I har i erindringen, nu hvor afgræsningssæsonen går på hæld. Fundér over det og lav nogle notater, i forhold til hvad der skal ændres til næste år. Så er du godt forberedt.

Vil du vide, hvordan der er gået for dine kollegaer i 2021 med afgræsningen, så har du muligheden for at få et indblik i det ved Græskavalkaden, der bliver afholdt ved Bjerringbro og Outrup ved Varde, den 2/11 og 3/11. ØkologiRådgivning Danmark giver en opsamling på data og erfaringer fra afgræsningssæsonen 2021.

Følg med på https://oerd.dk/arrangementer/.

Flere artikler fra samme sektion

Dyrlægen skal konstatere, at grisen er en han, før økologen må kastrere

Økologiske svineproducenter må ikke kastrere smågrise selv, medmindre dyrlægen har konstateret, at grisen er en hangris først. Hos Trine Sund Kammersgaard frustrerer reglerne, der koster op mod 85.000 kr. om året i dyrlægeregninger.

16-05-2022 5 minutter Svin,   Dyrevelfærd

Drivgangene er den største udfordring for klovsundheden

Klovsundheden betyder meget for koens velfærd, og ifølge en specialist er det drivgangene, som er den største udfordring for økologerne. Man kan dog gøre meget for at forebygge skader.

14-05-2022 5 minutter Dyrevelfærd,   Kvæg,   Afgræsning

Adfærdsbehov kan ikke bare avles væk: »Manglende mulighed for at rode er en af risikofaktorerne bag halebid«

Landbrugsdyr har adfærdsbehov, der ligger så dybt i dem, at det ikke kan avles væk. En gris, som går på stald hele livet, vil have en medfødt trang til at rode i jord og bygge rede, og det har den bedst mulighed for under åben himmel.

12-05-2022 8 minutter Dyrevelfærd,   Forskning